Germania comemorează 50 de ani de la construirea Zidului Berlinului

Germania comemorează 50 de ani de la construirea Zidului Berlinului
Germania comemorează, sâmbătă, 50 de ani de la construirea Zidului Berlinului, care a împărțit capitala în două timp de 28 de ani, aducând un omagiu victimelor care au încercat să treacă dincolo. În urm

Germania comemorează, sâmbătă, 50 de ani de la construirea Zidului Berlinului, care a împărțit capitala în două timp de 28 de ani, aducând un omagiu victimelor care au încercat să treacă dincolo.

În urmă cu 50 de ani, în noaptea de 12 spre 13 august, liderul Germaniei de Est Comuniste, Walter Ulbricht, dădea un ordin de lansare a unei operațiuni care viza construirea unui „zid de protecție antifascist”, menit să împiedice locuitorii RDG să fugă către zonele ocupate de aliați.

Germanii din est au continuat însă să fugă în Vest, săpând tuneluri sau sărind zidul. Un număr de 136 de persoane au murit încercând să sară zidul, în total pierzându-și viața în jur de 600-700 de persoane.

La ceremonia organizată pe Bernauer Strasse participă președintele german Christian Wulf, cancelarul Angela Merkel și primarul Berlinului, Klaus Wowereit.

50 de ani de la construirea Zidului Berlinului

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`