O nouă gafă marca Iohannis: Candidatul ACL se mândrește cu susținerea germanului Elmar Brok, cel care cerea amprentarea românilor (VIDEO)

O nouă gafă marca Iohannis: Candidatul ACL se mândrește cu susținerea germanului Elmar Brok, cel care cerea amprentarea românilor (VIDEO)

Klaus Iohannis continuă şirul gafelor. De această dată, candidatul ACL la prezidenţiale s-a mândrit cu susţinerea oficialului european Elmar Brok, politicianul care, la începutul acestui an, ceruse amprentarea românilor.

Evenimentul a fost criticat şi de premierul Victor Ponta care i-a sugerat lui Iohannis să-şi aleagă mai bine prietenii.

„Dl Brok știu că este unul dintre liderii PPE care și în 2012 și după aceea s-a exprimat extrem de dur la adresa României și a românilor, domnia sa a fost și cel care a avut ideea aceea cu amprentarea, la care bine că a renunțat. Eu nu știu dacă dl Iohannis este de acord ca românii să fie amprentați. Dânsul necunoscând PPE-ul, PDL-ul, face gafe. Nu cred că e bine să anunți că ești prieten cu cel care zicea să fie amprentați românii”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European a vizitat Sibiul, unde şi-a anunţat susţinerea faţă de candidatul ACL la prezidenţiale.

Însă evenimentul i-a atras noi critici lui Klaus Iohannis pentru că oficialul european a cerut la începutul acestui an repatrierea imigranţilor din Europa de Est care accesează ajutoarele sociale din Germania şi crearea unui registru cu amprentele acestora.

Iohannis, susținut de cel care a cerut amprentarea românilor

Urmăriți B1TV.ro și pe
`