Dinu Pescariu vrea să construiască încă un restaurant în baza Cutezătorii: ONG-ul Eco-Civica se opune

Dinu Pescariu vrea să construiască încă un restaurant în baza Cutezătorii: ONG-ul Eco-Civica se opune

Fostul jucător de tenis, Dinu Pescariu, vrea să construiască încă un restaurant în baza Cutezătorii, însă Eco-Civica, un ONG care militează pentru protecţia mediului, se opune. Dinu Pescariu a reintrat în atenţia publică în dosarul Microsoft, în care este acuzat că ar fi asigurat deschiderea de conturi în străinătate din care să fie făcute plăţi către mai mulţi politicieni.

Tatăl lui Dinu Pescariu, Mircea, cel care şi administrează afacerea „Cutezătorii”, a confirmat că familia sa intenţionează să construiască încă un restaurant în baza de pe malul lacului Tei.

„Acesta este planul nostru, dar nu acum, ci poate la jumătatea anului viitor. Avem un proiect mai ambițios, mai larg, de perspectivă”, a afirmat Dinu Mircea Pescariu, tatăl fostului tenisman, potrivit unui articol publicat pe site-ul jurnalistului Cătălin Tolontan, tolo.ro.

Reprezentanţii organizației Eco-Civica se opun însă și spun că deja sunt prea multe restaurante în baza „Cutezătorii”. Mai mult decât atât, fostul tenisman a schimbat destinația sportivă a locului.

„Fundaţia Pescariu a cerut un acord de mediu pentru o nouă construcție în baza Cutezătorii, care aparține Palatului Național al Copiilor, pentru construirea unui nou restaurant, de parcă nu ar fi fost destule, în condițiile în care procentul de ocupare al terenului este dublu faţă de limita admisă de lege. Vorbim de un spațiu verde care trebuie să aibă un procent de ocupare a terenului de maxim 30 la sută, iar restul trebuie să fie spațiu verde”, a declarat Dan Trifu, vicepreședintele ONG-ului Eco-Civica.

Acesta spune că baza „Cutezătorii” a fost umplută de „restaurante şi cluburi de fiţe”.

„Noi fiind și observatori in Comisia de Mediu, am cerut Agenției de Mediu să nu avizeze o asftel de lucrare si să meargă să verifice terenul, sa observe si dumnealor că pe baza sportivă numai sport nu se mai desfăşoară”, a mai spus Dan Trifu.

Tatăl lui Dinu Pescariu îi contrazice însă pe reprezentanţii Eco-Civica.

„Am angajat niște profesioniști, care să se ocupe de acest aspect și nu cred că sunt tâmpiți și au depus documente contrafăcute. Dacă au mânărit actele, atunci o să le tai din onorariu”, a mai spus Dan Mircea Pescariu.

Dinu Pescariu a revenit în atenţia publică odată cu dosarul Microsoft. Se pare că el ar fi cărăuşul unor şpăgi, rol pentru care, spune un martor din dosar, lua un comision de  3,2 milioane de euro pentru o singură operaţiune de mituire.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`