Jocuri de culise în cadrul PNL: Cooperativa lui Klaus Iohannis s-a rupt în bucățele

Jocuri de culise în cadrul PNL: Cooperativa lui Klaus Iohannis s-a rupt în bucățele
Foto: monitorulab.ro

Klaus Iohannis spunea zilele trecute că sunt unii şi alţii care îşi fac jocurile pentru şefia partidului de după alegerile prezidenţiale. Potrivit surselor din cadrul liberalilor, Iohannis ar fi dat un semnal public că ştie ce mişcări de trupe au loc pe ascuns. Iar în acest moment, cooperativa care l-a adus pe Klaus Iohannis ca şef al PNL ar fi ruptă în bucăţele, scrie site-ul sitiripesurse.ro.

Pe de o parte sunt Marian Petrache și Teodor Atanasiu, care au făcut o înțelegere cu ocazia Congresului, să-l pună pe Iohannis la șefia PNL. Pentru că nu mai au niciun interes acum, amândoi își joacă supraviețuirea în politica de nivel înalt, la alegerile prezidențiale, arată sursa citată.

„Atât Petrache, cât și Atanasiu depind foarte mult de rezultatul alegerilor prezidențiale. În seara Congresului, când încă se numărau voturile pe la 12.00 noaptea, Atanasiu profețea. ”Dacă nu reușim cu asta, ne-am cam dus dracului cu toții”. ”Asta” fiind proiectul Klaus Iohannis, care a însemnat trădarea lui Crin Antonescu. De partea cealaltă, Petrache depinde și el de rezultatul alegerilor. Dacă iese prost, va fi a doua rundă de alegeri pe care le coordonează și le pierde, iar partidul nu va ierta acest lucru”, scriu jurnaliștii de la stiripersurse.ro.

O altă tabără este cea a lui Crin Antonescu, compusă în mare parte din senatori care doresc revenirea acestuia în fruntea partidului sau cel puțin să distrugă actuala Cooperativă.

Pe lângă aceștia, Ludovic Orban are și el o bucată din partid, care îl susține să devină urmașul lui Iohannis în fruntea liberalilor. Potrivit sursei citate, Orban își asigură sprijinul teritoriului, fiind preocupat de problemele oamenilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`