Traian Băsescu: Unii magistrați țin să facă politică și o fac mai prost decât politicienii. Îmi menţin declaraţiile privind dosarul Microsoft (VIDEO)

Traian Băsescu: Unii magistrați țin să facă politică și o fac mai prost decât politicienii. Îmi menţin declaraţiile privind dosarul Microsoft (VIDEO)

Președintele Traian Băsescu a afirmat joi, în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, că își menține declarația pe care a făcut-o atunci când a anunțat cererea de începere a anchetei penale pentru cei 5 foști miniștri, în dosarul Microsoft, arătând că judecătorul Horaţius Dumbravă minte când spune că afirmațiile sale „știrbesc independența justiției”.

„Sunt magistrați care tin neapărat să facă politică și o fac mai prost decât noi. Îmi pare rău că trebuie să-o spun. Domnul magistrat minte. Îmi mențin integral declarația atunci când am anunțat cererea de începere a anchetei penale pentru cei 5 foști miniștri. Ce l-o fi deranjat pe domnul magistrat? Faptul că am apreciat din comunicatul DNA că sunt unii foști miniștri care au luat bani și aceste afirmații sunt despre Andronescu, Sandu, Tănăsescu și sunt alți foști miniștri care sunt acuzați de abuz în serviciu, nimeni nesuspectându-i că ar fi încasat bani”, a spus președintele.

Traian Băsescu susține că, în opinia sa, ceea ce s-a întâmplat la CSM este ”un abuz la adresa președintelui României”, el avertizând că dacă se mai repetă va reacționa de fiecare dată, pentru că nu vrea să fie pus pe picior de egalitate cu Victor Ponta privind presiuni pe justiție.

„L-am sunat pe domnul președinte al CSM. L-am informat asupra punctului meu de vedere. Dacă este vreun magistrat în CSM care vrea să facă politică, intră frate cinstit în politică și te lași de calitatea de magistrat și nu ai decât să faci politică atât cât vrei și te pricepi. Astfel de atitudini mincinoase nu fac decât să discreditze instituția pe care eu am apărat-o. Eu afirmațiile de acest gen nu le fac niciodată divulgând secrete din dosare penale. Dar nu mă poate opri domnul magistrat să utilizez informații și din alte surse”
, a mai spus președintele României.

Ieşirea publică a şefului statului vine la scurt timp după ce plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis în unanimitate să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la apărarea independenţei justiţiei în legătură cu ultimele afirmaţii ale premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil şi ale preşedintelui Traian Băsescu cu privire la dosarul Microsoft.

„Contextul din zilele acestea, în care apar declaraţii ale preşedintelui României, Traian Băsescu, în care sunt devoalate date şi informaţii din dosare penale sau declaraţii ale primului ministru Victor Ponta, prin care sunt atenţionaţi procurorii cum trebuie în mod concret să-şi facă ancheta, impun ca CSM să ia atitudine împotriva oricărui act care ştirbeşte independenţa justiţiei şi erodează încrederea publicului în justiţie”, spunea judecătorul Horaţius Dumbravă.

Băsescu, despre CSM: Sunt unii magistrați care țin să facă politică

Declarațiile magistratului Dumbravă, la care a făcut referire Traian Băsescu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`