Primarul comunei arădene Simand își va pierde mandatul după ce a semnat adeziune la două partide

Primarul comunei arădene Simand își va pierde mandatul după ce a semnat adeziune la două partide
Foto: SpecialArad.ro

Primarul comunei arădene Simand, Florin Dema, este pe cale să-și piardă mandatul după ce a semnat adeziunea la două partide, scrie Hotnews.

Acesta și-a reînnoit jurământul față de partidul din partea căruia a fost ales – PNL – urmând ca la câteva zile distanță să semneze o adeziune la PSD, după ce ”Ordonanța Traseismului” a intrat în vigoare.

Însă pentru că nu a demisionat din PNL înainte de a trece la PSD, Florin Dema își va pierde mandatul de primar al comunei Simand.

Ordonanța de urgență ce permite migrația aleșilor locali fără a își pierde mandatul prevede ca „în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, primarii și președinții consiliilor județene, consilierii locali și consilierii județeni, precum și candidații care au fost declarați supleanți își pot exprima în scris și o singură dată opțiunea cu privire la partidul politic, organizația minorității naționale din care doresc să facă parte sau să devină independenți, fără ca aleșii locali respectivi să își piardă calitatea dobandită în urma alegerilor.”

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`