Ministrul german al Muncii susține că românii ajută la stabilizarea pieței muncii

Ministrul german al Muncii susține că românii ajută la stabilizarea pieței muncii
Foto: welt.de

Românii care lucrează în Germania sunt bine integrați pe piața muncii și în societate, a declarat, joi, la București, ministrul german al Muncii, citat de Mediafax.

Ministrul federal al Muncii din Germania, Andrea Nahles, a afirmat că românii care lucrează în Germania sunt bine integraţi pe piaţa muncii şi în societate, demnitarul adăugând că „ne bucurăm” de prezenţa acestei forţe de muncă, pentru că ajută la stabilizarea pieţei muncii.

Conform ministrului Muncii, Rovana Plumb, 287.000 de români trăiesc şi muncesc în Germania, contribuind astfel la economia acestei ţări.

Nahles a confirmat această cifră, precizând că cetăţenii români sunt foarte bine integraţi în ţara sa.

„Am observat că în Germania există un număr de muncitori din România care sunt foarte bine integraţi pe piaţa muncii de acolo şi în societatea germană. Doresc să reconfirm acest aspect. Sigur că există în Germania o serie întreagă de probleme demografice, fapt pentru care ne bucurăm de prezenţa forţei de muncă din România, care ne ajută activ să stabilizăm piaţa forţei de muncă”, a arătat demnitarul german.

În opinia ministrului german al Muncii, libera circulaţie a forţei de muncă este benefică pentru întreaga Europă, iar problemele care apar din această cauză sunt, de fapt, izolate.

„Cred că este bine că lucrurile stau astfel. Cred că libera circulaţie a forţei de muncă în Europa este exact ce ne-am dorit. Dacă există, totuşi, probleme în oraşe singulare, cred că totuşi linia generală este că ne bucurăm de prezenţa acestei forţe de muncă bine integrată şi calificată”, a declarat Andrea Nahles.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare