Iohannis: ACL va vota pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri, în dosarul Microsoft

Iohannis: ACL va vota pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri, în dosarul Microsoft

Cererea DNA în cazul dosarului Microsoft urmează să ajungă în Parlament. Reprezentanţii Camerei Deputaților spun însă că documentele nu au ajuns. Abia apoi vor fi discutate în Birourile Permanente şi în Comisiile Juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

Klaus Iohannis a anunţat deja că ACL va vota pentru începerea verificării lui Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu sau a Ecaterinei Andronescu.

Chiar dacă printre cei 9 foşti miniştri intraţi în vizorul DNA se numără şi un democrat liberal, Klaus Iohannis spune că ACL va susţine continuarea verificărilor în dosarul Microsoft.

„Noi vom vota clar pentru încuviințarea începerii demersului de verificare din partea procurorilor. Noi trebuie să avem această putere să spunem da. Dacă e o bănuială va rugâm să verificați exact. Aici ar veni foarte bn un act normativ de simplificare a procedurilor de încuviinzare a verifăcilor în astfel de situații”, a afirmat Iohannis, la Adevărul Live.

Mai nehotărât s-a arătat însă preşedintele Senatului, una din instituţiile în măsură să dea curs începerii urmăriri penale a celor 9 foşti miniştri.

„Nu pot să dau niciun raspuns întrucât nu am primit nicio solicitare până în acest moment. Eu stau încă să văd solicitarea și după mă voi putea pronunța în cunșstință de cauză”, a spus Tăriceanu.

Potrivit lui Teodor Meleşcanu, cercetările din dosarul licenţelor Microsoft ar fi pornit din Statele Unite. Fostul şef al SIE susţine că este vorba de o mega-anchetă care se desfăşoară în mai multe ţări.

Departamentul Naţional Anticorupţie a cerut deja încuviinţarea urmăririi penale pentru 9 miniştri. Este vorba despre Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu,Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu,Adriana Ţicău şi Mihai Tănăsescu. Meleşcanu a mai specificat că Serviciul de Informaţii Externe nu a avut nicio implicare în această anchetă.

ACL va vota pentru începerea urmăririi penale în cazul Microsoft

Urmăriți B1TV.ro și pe
`