Ministrul rus de Externe a cerut o ”resetare 2.0” a relațiilor dintre Moscova și Washington

Ministrul rus de Externe a cerut o ”resetare 2.0” a relațiilor dintre Moscova și Washington

Moscova a cerut, duminică, o ”resetare 2.0” a relațiilor cu puterea de la Washington, explicând că situația din Ucraina se îmbunătățește grație inițiativelor de pace ale Kremlinului.

Conflictul dintre Rusia și SUA a pornit de la acuzațiile că Moscova sprijină rebelii proruși din estul Ucrainei, lucru care a adus numeroase sancțiuni Kremlinului începând după anexarea Crimeei.

După ce președintele american a declarat că sancțiunile ar putea fi ridicate dacă Rusia alege pacea și diplomația, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a menționat în mai multe rânduri că este timpul să se repete ”resetarea” acestor legături, scrie Reuters.

„Suntem interesați să aducem relațiile la normalitate, însă nu noi suntem cei care le-au distrus. Acum este nevoie de ceea ce americanul ar numi probabil o >”, a declarat Lavrov, potrivit unor transcrieri postate pe site-ul ministerului.

De altfel, chiar ministrul a declarat pentru televiziunea rusească Channel 5 că este nevoie de ”o a doua resetare sau resetarea 2.0”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`