Ce va face Victor Ponta în SUA: „Voi susține o poziţie a României în această regiune faţă de ceea ce se întâmplă”

Ce va face Victor Ponta în SUA: „Voi susține o poziţie a României în această regiune faţă de ceea ce se întâmplă”
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta face o vizită de trei zile în Statele Unite ale Americii, cu ocazia celei de a 69-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Ponta va susține discursul național, în cadrul reuniunii plenare din 25 septembrie 2014, și va avea, în marja sesiunii, o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din ţările participante la dezbateri, precum şi cu oficiali ai ONU, informează Guvernul.

Potrivit romaniatv.net, premierul a precizat că la New York va susţine „o poziţie de ţară şi o poziţie a României în această regiune faţă de ceea ce se întâmplă, faţă de situaţia extrem de gravă din Ucraina, de regiunea noastră”.

La New York, prim-ministrul va lua totodată parte  la o serie de evenimente organizate sub egida Președintelui SUA și de către lideri ai instituțiilor europene.

Totodată, prim-ministrul va avea o întrevedere, la sediul Consulatului General al României la New York, cu reprezentanți ai comunității românești din SUA.

„A venit momentul ca România să fie reprezentată de un lider tânăr, exponent al noii generaţii de politicieni, care ştie cum să se exprime în limbajul diplomatic şi are o nouă viziune despre cum ar trebui să fie văzută ţara noastră în mediul internaţional”, a subliniat Ana Birchall, Înaltul reprezentant al Primului Ministru pentru parteneriatul cu SUA.

Vizita în Statele Unite va continua la Houston, unde, în data de 26 septembrie 2014, Victor Ponta va avea întrevederi cu conducerea companiilor Halliburton și ExxonMobil, precum și cu alți reprezentanți ai companiilor americane din domeniul petrol și gaze naturale.

Tot în data de 26 septembrie 2014,  prim-ministrul va participa la evenimentul: „România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat”, găzduit de World Affaires Council din Houston, și va vizita centrul tehnologic al ExxonMobil. În cursul întâlnirilor, prim-ministrul Victor Ponta va prezenta oportunitățile de investiții în sectorul energetic din România.

De asemenea, va promova capabilitățile companiilor românești din sectorul energetic ca furnizoare de servicii și expertiză locală în proiectele din România, precum și în alte regiuni. La întrevederile de la Houston, prim-ministrul va fi însoțit de ministrul de finanțe și de ministrul delegat pentru energie.

Aceasta este a doua vizită pe care Victor Ponta o susţine în Statele Unite în ultimii doi ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`