Mariana Câmpeanu, audiată la DNA, în dosarul privind pensionarea soțului ei

Mariana Câmpeanu, audiată la DNA, în dosarul privind pensionarea soțului ei
Foto: gazetadecluj.ro

Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost audiat, joi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), într-un dosar în care se investighează pensionarea soțului ei, relatează B1 TV.

Procurorii anticorupție desfășoară o anchetă privind modalitatea în care Iulian Câmpeanu s-a pensionat pe caz de boală în anul 2005.

Dosarul de pensionare a fost aprobat în 2005 de Casa de Pensii Ilfov. Însă, în acel an, Iulian Câmpeanu nu locuia în Ilfov, ci în București.

Iulian Câmpeanu a cerut pensie de invaliditate înainte să aibă certificat, la Casa de Pensii Ilfov, unde șef era soția sa, Mariana Câmpeanu.

Doar din indemnizația pentru însoţitor, pe care o primește odată cu pensia, Iulian Câmpeanu a încasat, din 2005 și până în prezent, peste 55.000 de lei.

Între timp, bărbatul, care are pensie de invaliditate şi nu are voie să conducă, şi-a reînnoit permisul de conducere şi a şi făcut 2 accidente.

Mariana Câmpeanu i-a dat pensie de handicap de gradul I soţului său pe când aceasta conducea Casa de Pensii Ilfov. Bărbatul şi-a reînnoit însă permisul de conducere în 2011, la şase ani după ce a primit ajutorul de la stat.

Iulian Câmpeanu beneficiază de o pensie de peste 1500 de lei pe lună pentru cel mai înalt grad de invaliditate şi indemnizaţie de însoţitor, însă el conduce maşina, merge singur pe strada şi îşi duce nepoţii la şcoală.

Permisul de conducere al lui Iulian Câmpeanu este valabil până în 2021, deşi medicul acestuia susţine că pacientul său nu are voie şi nici nu poate să conducă, fiind bolnav de epilepsie şi alte afecţiuni neurologice.

Soţul Marianei Câmpeanu conduce totuşi nestingherit de 33 de ani şi a provocat două accidente în ultimii cinci ani.

Dosarul său a fost întocmit de Casa de Pensii Ilfov, deşi soţul Marianei Câmpeanu are domiciliul în Capitală. Fostul ministru a explicat că instituţia din Bucureşti era suprasolicitată, iar din acest motiv dosarul a fost transferat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`