Klaus Iohannis, audiat la DNA, în dosarul privind OUG referitoare la migrația primarilor (VIDEO)

Klaus Iohannis, audiat la DNA, în dosarul privind OUG referitoare la migrația primarilor (VIDEO)
Foto: adevarul.ro

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în cazul plângerii făcute împotriva Ordonanței de Urgență privind migrația primarilor, relatează B1 TV.

Ajuns la DNA, Iohannis a declarat că a venit să își susțină punctul de vedere.

El a arătat că, potrivit normelor penale în vigoare, asta ar trebui să facă orice persoană care formulează o plângere penală, astfel că prezenţa sa la DNA este normală. Preşedintele PNL a mai spus că va da mai multe detalii după ce va discuta cu procurorii DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală „in rem”, pentru abuz în serviciu, în cazul plângerii preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, formulată pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus în 9 septembrie, o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea Ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.

Plângerea penală a fost semnată de Klaus Iohannis, „împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal”.

Iohannis reclamă faptul că „au fost aduse vătămări” prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

Klaus Iohannis a explicat că plângerea penală este „ultima soluţie pentru a găsi explicaţii” în privinţa acestui act normativ, în condiţiile în care Executivul a refuzat să dea aceste explicaţii.
 

Klaus Iohannis, audiat la DNA

Urmăriți B1TV.ro și pe
`