Valeriu Zgonea le cere lui Iohannis și Blaga să își ceară scuze că au pus în pericol interesul României de a obține un comisariat cu greutate

Valeriu Zgonea le cere lui Iohannis și Blaga să își ceară scuze că au pus în pericol interesul României de a obține un comisariat cu greutate

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, le-a cerut lui Klaus Iohannis și lui Vasile Blaga să își ceară scuze față de români pentru că au pus în pericol interesul României de a obține un comisariat cu greutate prin scrisoarea pe care au trimis-o la Bruxelles, relatează Agerpres.

„Nominalizarea doamnei Corina Crețu pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale reprezintă un succes extraordinar al Guvernului Ponta și al României. Acesta este unul dintre momentele în care interesul național trebuie să prevaleze în fața intereselor personale sau de partizanat politic. De aceea, le solicit în mod colegial domnilor Klaus Werner Iohannis și Vasile Blaga să își ceară scuze, nu față de Corina Crețu, ci față de români, pentru ceea ce au încercat să facă. Perpetuând modelul politic distructiv al lui Traian Băsescu, liderii ACL s-au comportat profund iresponsabil și anti-românesc”, a declarat Zgonea.

”Prin scrisoarea trimisă la Bruxelles, domnii Iohannis și Blaga nu doar că i-au mințit pe oficialii europeni, dar au pus în pericol interesul României de a obține un comisariat cu greutate”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Liderii ACL Vasile Blaga și Klaus Iohannis au trimis o scrisoare adresată președintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, în care susțineau că nominalizarea Corinei Crețu pentru funcția de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`