Ponta îi acuză pe Traian Băsescu, Klaus Iohannis și Vasile Blaga pentru eșecul privind portofoliul de comisar european (VIDEO)

Ponta îi acuză pe Traian Băsescu, Klaus Iohannis și Vasile Blaga pentru eșecul privind portofoliul de comisar european (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a lansat un nou atac la adresa președintelui Traian Băsescu, declarând, joi, în cadrul ședinței de Guvern, spunând că acesta a sabotat alături de Klaus Iohannis și Vasile Blaga primirea unui portofoliu important în cadrul Comisiei Europene.

”Cel mai nefericit caz pe care eu îl cunosc, domnul Vosganian mi-a spus că a pățit la fel în 2006, România a obținut în urma negocierilor un portofoliu extrem de important, din punctul meu de vedere tot mai important, după care tot din România, aseară, domnul Băsescu a contestat, liderii opoziției au trimis scrisori să nu primim un portofoliu important. Important este să moară capra românească că nu este susținută de domnul Băsescu, domnul Iohannis sau domnul Blaga”, a spus premierul.

”Dacă se va întâmpla așa, vă spun că este cel mai rușinos moment posibil pentru România. Nici o altă țară din cele 28 nu și-a sabotat în mod public și cu atâta energie interesul de a avea un portofoliu bun”, a insistat acesta.

Ponta a declarat în cele din urmă că speră să prevaleze interesul României, chiar dacă din interiorul țării s-a cerut ”în mod insistent ca România să nu primească nimic sau să primească un portofoliu cât mai slab ca să fie folosit în bătălia politică internă”.

Europarlamentarul PSD Corina Crețu ar fi pierdut portofoliul de comisar pe Politici Regionale, conform unei organigrame provizorii a viitoarei Comisii Europene, obținute de un corespondent de la Bruxelles. (Detalii AICI)

Premierul Victor Ponta a reacționat dur, miercuri, după ce Klaus Iohannis și Vasile Blaga au semnat o scrisoare adresată Comisiei Europene în care semnalează nominalizarea ilegală a Corinei Crețu pentru funcția de comisar european. Ponta a insistat că cei doi ”politruci” s-au pus să scrie scrisori pentru ca România să nu primească cel mai important portofoliu pentru țara noastră în acest moment. (Detalii AICI)

Ponta, atac la Băsescu pe tema comisarului european

Urmăriți B1TV.ro și pe
`