Klaus Iohannis avertizează că aleșii care își vor schimba partidul își vor pierde mandatul (VIDEO)

Klaus Iohannis avertizează că aleșii care își vor schimba partidul își vor pierde mandatul (VIDEO)

Președintele liberal Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu referire la OUG privind migrația aleșilor, că este o încercare a PSD de a schimba configurația politică înainte de alegerile prezidențiale, un lucru ”inadmisibil”.

De asemenea, liderul PNL și-a avertizat colegii de partid că își pot pierde mandatul dacă ordonanța va fi în cele din urmă anulată de Curtea Constituțională.

„Împreună cu specialiștii din ACL a fost analizată această ordonanță și, pe lângă faptul că noi, politic, am declarat și considerăm că această ordonanță vine să pregătească un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament și de faptul că PSD guvernează România, specialiștii noștri consideră că ordonanța este neconstituțională. În acest sens îi avertizez public pe toți colegii mei din administrația publică locală – aleși președinți ai consiliilor județene, primari, consilieri județeni, consilieri locali și supleanți pe listele consiliilor – să nu se lase ademeniți și să nu opteze în concordoanță cu această ordonanță”, a declarat Iohannis.

Prezidențiabilul ACL a explicat că Alianța va ataca această ordonanță la CCR, transmite Mediafax.

„Noi, ACL, vom ataca toate aceste acte: vom ataca ordonanța și fiecare opțiune a unui ales local în parte. Îi avertizez pe colegii mei că această ordonanță va fi anulată de Curtea Constitușională și se vor trezi în situația de ilegalitate care va duce la pierderea mandatului lor”, a spus liderul PNL.

Klaus Iohannis a insistat pe faptul că ordonanța „contravine practicilor Curții Constituționale” şi „este o încercare a PSD și a Guvernului de a schimba configurația politică în prag de alegeri prezidențiale”, ceea ce i se pare „inadmisibil”.

Ordonanța de urgență care permite migrația aleșilor locali fără ca aceștia să își piardă mandatul timp de 45 de zile a fost publicată, marți, în Monitorul Oficial. (Detalii AICI)

Iohannis anunță că ACL contestă la CCR OUG privind migrația aleșilor locali

Urmăriți B1TV.ro și pe
`