Aplicația Uber, interzisă în Germania, în urma sesizărilor făcute de companiile de taxi

Aplicația Uber, interzisă în Germania, în urma sesizărilor făcute de companiile de taxi
Foto. nytimes.com

Aplicația pentru smartphone care face legătura între pasageri și cel mai apropiat șofer dispus să-şi ofere serviciile contra cost, Uber, a fost interzisă în Germania, după ce instanțele judecătorești au constatat încălcarea normelor privind transportul de persoane, relatează Financial Times.

Companiile de taximetrie au sesizat instanțele judecătorești, acuzând Uber că nu respectă legislația germană în ceea ce privește transportul de pasageri.

„Legea pentru transportul pasagerilor reglementează protecţia şoferilor şi a clienţilor. Această reglementare nu poate să nu fie luată în considerare de către o companie, oricât de neoliberală ar fi aceasta”, a declarat preşedintele asociaţiei Taxi Deutschland, Dieter Schlenker.

În același timp, Schlenker a acuzat Uber că afişează imaginea unui start-up şi a unui „salvator al economiei”, deşi operează miliarde de euro cash, fonduri obţinute de la mari companii precum Google sau Goldman Sachs.

Compania din SUA ar putea fi amendată cu 250.000 de euro, dacă va continua furnizarea serviciului în Germania.

Anterior, Uber a fost interzisă în Berlin şi Hamburg, motivul invocat de către autorităţile locale fiind încălcarea normelor privind siguranţa pasagerilor prin folosirea unor şoferi neautorizaţi şi a unor automobile fără licenţă de transport.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie