Klaus Iohannis: Sistemul de educație românesc suferă de reformită. E nevoie de un plan pe o sută de ani

Klaus Iohannis: Sistemul de educație românesc suferă de reformită. E nevoie de un plan pe o sută de ani

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că sistemul de educație românesc suferă de o boală larg răspândită în Europa, respectiv ”reformita”, al cărei singur rezultatul palpabil este scăderea calității, el arătând că este nevoie de un plan pentru educație pe o sută de ani.

„Situaţia mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educaţional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României”, a spus Klaus Iohannis la o dezbatere organizată de ISP pe tema educaţiei, transmite Mediafax.

El a arătat că fiecare ministru al Educaţiei a făcut o reformă sau chiar două şi că nu aceasta este soluţia.

„Sistemul nostru educaţional suferă de o boală care nu este tipică României, este larg răspândită în Europa şi se numeşte reformită! Singurul rezultat palpabil creat prin această reformită, prin acest exces de încercări de îmbunătăţiri este scăderea calităţii”, a apreciat Klaus Iohannis.

El a arătat că ar trebui elaborat un plan pentru educaţie pentru un secol, că reforma trebuie foarte bine gândită, „implementată gradual şi pe un termen rezonabil”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`