Volumul de gunoi din camerele de pe litoral s-a dublat: Turiștii preferă mâncarea de la supermarket în locul celei de la restaurant

Volumul de gunoi din camerele de pe litoral s-a dublat: Turiștii preferă mâncarea de la supermarket în locul celei de la restaurant
Foto: adevarul.ro

Turiștii au intrat mai puțin, anul acesta, în restaurantele hotelurilor, optând pentru mâncare de la supermarketuri sau direct de la terasele din staţiune, au afirmat reprezentanții hotelieri, citați de Ziarul Financiar.

Pentru a prelungi sezonul la mare şi a mai rotunji conturile, unităţile hoteliere au tăiat acum la jumătate tarifele la cazare pentru luna septembrie.

„Ca încasări şi grad de ocupare, vara aceasta a fost pentru noi similară cu cea de anul trecut din cauza vremii cu multe ploi. În august am avut un grad mediu de ocupare de 80%, la fel ca în iulie, în timp ce în iunie a fost de 60-65%“, a spus Răzvan Dobre, directorul de vân­zări al hotelului de cinci stele Vega din Mamaia, con­trolat de omul de afaceri Gabriel Comă­nescu.

Sezonul estival, perioada din an în care se creionează conturile hote­lurilor de la mare, a adus pentru unii jucători de pe litoralul românesc, precum Vega din Mamaia, încasări similare cu cele din vara trecută, în timp ce pentru  alte hoteluri, precum Golden Tulip Mamaia sau unităţile operate de THR Marea Neagră, vara aceasta a adus creşteri de 7-10%.

Potrivit lui Răzvan Dobre, cele trei lșuni de vară generează 60% din încasările anuale ale hotelului de cinci stele, adică circa 2,58 milioane euro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`