Turiștii au intrat mai puțin, anul acesta, în restaurantele hotelurilor, optând pentru mâncare de la supermarketuri sau direct de la terasele din staţiune, au afirmat reprezentanții hotelieri, citați de Ziarul Financiar.
Pentru a prelungi sezonul la mare şi a mai rotunji conturile, unităţile hoteliere au tăiat acum la jumătate tarifele la cazare pentru luna septembrie.
„Ca încasări şi grad de ocupare, vara aceasta a fost pentru noi similară cu cea de anul trecut din cauza vremii cu multe ploi. În august am avut un grad mediu de ocupare de 80%, la fel ca în iulie, în timp ce în iunie a fost de 60-65%“, a spus Răzvan Dobre, directorul de vânzări al hotelului de cinci stele Vega din Mamaia, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu.
Sezonul estival, perioada din an în care se creionează conturile hotelurilor de la mare, a adus pentru unii jucători de pe litoralul românesc, precum Vega din Mamaia, încasări similare cu cele din vara trecută, în timp ce pentru alte hoteluri, precum Golden Tulip Mamaia sau unităţile operate de THR Marea Neagră, vara aceasta a adus creşteri de 7-10%.
Potrivit lui Răzvan Dobre, cele trei lșuni de vară generează 60% din încasările anuale ale hotelului de cinci stele, adică circa 2,58 milioane euro.