Senatoare spaniolă: Homosexualii sunt de vină pentru datoria de un trilion de euro a Spaniei

Senatoare spaniolă: Homosexualii sunt de vină pentru datoria de un trilion de euro a Spaniei
Foto: thelocal.es

O senatoare spaniolă din cadrul Partidului Popular după ce a dat vina pe „subvenţiile acordate homosexualilor” de către fostul Guvern socialist pentru creşterea deficitului public al ţării la un trilion de euro, relatează TheLocal.es.

Senatoarei Luz Elena Sanín i s-a cerut demisia după ce le-a spus unor jurnalişti că partidul conservator de guvernământ a crescut cheltuielile publice din cauza „datoriilor” provocate de „subvenţionarea ONG-urilor şi homosexualilor”.

Sanín l-a acuzat pe fostul premier socialist Jose Luis Zapatero că a condus la creşterea datoriei la peste un trilion de euro prin „favorurile sale”.

Comentariile senatoarei au fost criticate aspru de către Partidul Socialist spaniol şi grupuri LGBT (comunităţii gay-ilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor), care i-au denunţat remarcile drept un „teren propice pentru homofobie”.

„Aruncarea vinei pe ONG-uri şi grupuri LGBT pentru datoria publică a Guvernului este ruşinoasă”, a declarat parlamentara socialistă Patricia Hernández pentru cotidianul El Plural, îndemnând-o pe Sanín să-şi ceară scuze sau să demisioneze.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`