DNA: Dan Șova, urmărit penal în dosarul Rovinari Turceni pentru 3 infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu (VIDEO)

DNA: Dan Șova, urmărit penal în dosarul Rovinari Turceni pentru 3 infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu (VIDEO)

Fostul ministru al Transporturilor şi actual purtător de cuvânt al PSD, Dan Șova, este urmărit penal de DNA în dosarul plângerii ANAF față de Rovinari Turceni, fiind acuzat de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. Şova a mers, miercuri, la DNA unde a fost audiat în acest caz. (Detalii AICI)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au făcut publice motivele pentru care este acuzat fostul ministru al Transporturilor. Conform acestora, casa de avocatură a lui Dan Şova ar fi încasat necuvenit aproape 3,5 milioane de lei în urma unor contracte de asistență juridică încheiate cu cele două complexe energetice, Turceni și Rovinari.

Procurorii DNA precizează că în această cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, ale căror nume nu sunt încă precizate.

Din rechizitoriul DNA reiese că „în perioada ianuarie – 13 februarie 2008, cu știință, în contextul litigiului dintre CET și ICM – SC pentru Închiderea – Conservarea Minelor SA, a insistat pe lângă Cristea Dumitru să încheie un contract distinct de asistență juridică cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a încheia nelegal, la data de 13 februarie 2008, contractul de asistență juridică între CET și SCA „Șova și Asociații”; de asemenea, a conceput termenii și condițiile respectivului contract, totodată semnându-l din partea SCA „Șova și Asociații”, obținând folos necuvenit pentru societate de 1.242.018 lei (inclusiv onorariul de succes)”.

Citeşte AICI comunicatul DNA privind urmărirea penală a lui Dan Şova

Totodată, „în perioada 2 octombrie – 1 noiembrie 2007, cu știință, în contextul litigiului dintre CET și Electrica, a insistat pe lângă Cristea Dumitru să încheie un contract distinct de asistență juridică cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a încheia nelegal un act adițional la contractul de asistență juridică; de asemenea, a conceput termenii și condițiile respectivului act adițional, totodată semnându-l din partea SCA „Șova și Asociații”, obținând folos necuvenit pentru societate de 1.142.400 lei (inclusiv onorariul de succes)”.

„În perioada ianuarie – 14 februarie 2008, cu știință, în contextul unui alt litigiu, dintre Complexul Energetic Rovinari (CER) și ICM – SC pentru Închiderea – Conservarea Minelor SA, a insistat pe lângă directorul general al CER, să încheie un contract de asistență juridică cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia directorului de a încheia nelegal contractul de asistență juridică, la data de 14 februarie 2008, între Complexul Energetic Rovinari CER și SCA „Șova și Asociații”. De asemenea, a conceput termenii și condițiile respectivului contract, totodată semnându-l din partea SCA „Șova și Asociații”, contract în urma căruia societatea de avocați a obținut suma de 1.071.336,80 lei (inclusiv onorariul de succes)”, se mai arată în comunicat.

„Suma totală reprezentând folos necuvenit în favoarea SCA „Șova și Asociații”, ca urmare a contractelor de asistență juridică încheiate cu cele două complexe energetice, Turceni și Rovinari, este estimată la valoarea de 3.455.754 lei”, mai precizează procurorii DNA.

Dan Șova: Sunt suspectat de complicitate la abuz în serviciu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`