Dan Șova, audiat la DNA în dosarul plângerii ANAF faţă de Rovinari Turceni: „Sunt suspect pentru complicitate la abuz în serviciu” (VIDEO)

Dan Șova, audiat la DNA în dosarul plângerii ANAF faţă de Rovinari Turceni: „Sunt suspect pentru complicitate la abuz în serviciu” (VIDEO)
Foto: B1 Tv

Fostul ministru Dan Şova s-a prezentat, miercuri dimineaţă, pentru audieri, la Direcția Națională Anticorupție. Acesta este citat într-un dosar privind contracte ale firmei de avocatură „Şova şi asociaţii” cu complexurile energetice Rovinari şi Turceni.

„Sunt suspect în acest dosar, fiind bănuit de complicitate la abuz în serviciu”, a declarat Șova la ieșirea de la audieri.

Potrivit DNA, Dan Șova este acuzat de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. (Detalii AICI)

Dan Şova a mai declarat după audieri că nu va demisiona din funcția de purtător de cuvânt al lui Victor Ponta în campania electorală, precizând că premierul nu este implicat în acest caz.

„Numele lui Ponta nu are nicio legătură cu aceste contracte”, a mai precizat Șova, comentând că nu știa de acest dosar în momentul în care a demisionat de la ministerul Transporturilor pentru a prelua funcția de purtător de cuvânt al premierului Ponta.

„Urmărirea penală s-a început în 30 iulie. Eu mi-am dat demisia în 24 iulie din funcția de ministru al Transporturilor. Nici nu știam că există acest dosar. N-am dat declarații, numai după ce vom studia dosarul. Nu mi-e teamă de nicio anchetă”, a completat acesta.

Dan Șova: Sunt suspectat de complicitate la abuz în serviciu

Este prima oară când Șova este chemat pentru audieri la DNA în acest dosar, informează B1 Tv.
 
În 2012, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu mai multe nereguli descoperite în urma unor controale la unităţile miniere şi energetice din Gorj, arată Ministerul Finanţelor.

ANAF a făcut controale la toate cele trei unităţi, ultimul finalizându-se în decembrie la SNL Oltenia.
 
Rapoartele celor trei controale, care vizează perioada 2007-2009, au fost înaintate DNA pentru continuarea cercetărilor, inspectorii ANAF descoperind nereguli legate de cheltuirea ilegală a zeci de milioane de lei.

Dan Șova, audiat la DNA în dosarul Rovinari

Urmăriți B1TV.ro și pe
`