Specialiștii NASA anunță iminența unei furtuni solare: Ar provoca efecte catastrofale

Specialiștii NASA anunță iminența unei furtuni solare: Ar provoca efecte catastrofale

Imaginaţi-vă o lume fără telefon, fără televizor, internet sau, mai rău chiar fără energie electrică. Întreaga planetă ar intra în beznă în cazul unei eventuale furtuni magnetice produse de Soare.

Specialiştii NASA anunţă că un asemenea eveniment s-ar putea produce anul viitor. Pentru oamenii de ştiinţă din România o asemenea catastrofă este puţin probabilă.

O furtună magnetică solară anticipată pentru 2012 sau 2013 ar putea avea consecinţe catastrofale la nivel global. Acesta era mesajul cercettorilor de la NASA lansat în toamna anului trecut. La mai puţin de jumatate de an astrofizicienii atenţionează din nou asupra posibilelor consecinţe.

La fiecare 22 de ani, ciclul energetic magnetic al soarelui atinge cote maxime, iar numărul de pete solare este cel mai mare la fiecare 11 ani. Totuşi, în cazul producerii unui asemenea fenomen cosmic, ţara noastră nu ar fi afectată.

Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor recunosc că, în cel mai sumbru scenariu, pagubele ar fi majore.

Ar putea afecta tot ce înseamnă comunicaţie ce foloseşte spectrul magnetic al pământului„, au declarat aceștia.

Evenimente solare de intensitate mare s-au mai produs în anii 1972 şi 1989. Cel din 1972 i-a obligat pe operatorii americani să modifice structura sistemului de transport a energiei. Iar furtunile geomagnetice din 1989, au provocat în Canada o pană de curent timp de 9 ore.

Specialiștii anunță o furtună solară iminentă

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_9337').select();" id="embed_text_9337" />

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale