Doi mari creditori ai PNL au dat partidul în judecată

Doi mari creditori ai PNL au dat partidul în judecată
Foto: financiarul.com

Doi dintre cei mai mari creditori ai PNL, două firme conduse de Dinu Patriciu și Dan Voiculescu, au dat în judecată partidul pentru neplata datoriilor din campania prezidențială, conform Gândul.

Prima companie care a dat partidul în judecată este Editura Intact SRL, patronată de Voiculescu, pentru o datorie de circa 60.000 de euro.

În urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei de la Editura Intact le-am explicat că vom plăti întreaga sumă, iar ei ne-au promis că îşi vor retrage acţiunea din instanţă. Nu sunt probleme mari cu acest contract, îl vom plăti. La ei a fost vorba de o chestie procedurală, acţionându-i în judecată pe toţi cei care aveau datorii„, a declarat liberalul Rareș Mănescu.

Cea de-a doua companie, Odyssey Communication, patronată în proporție de 60% de Patriciu, reclamă datorii de circa 600.000 de euro.

Este normal să se întâmple acest lucru după ce Dinu Patriciu şi-a reconsiderat poziţia faţă de PNL„, au declarat surse din partid.

Datoriile acumulate de PNL, în urma campaniei prezidențiale a lui Crin Antonescu, sunt estimate la 2,7 milioane de euro.

Sunt datorii contractate în timpul campaniei electorale din care s-au plătit o parte, cu altele s-a întârziat şi sunt relaţii care se rezolvă prin discuţii cu respectivele grupuri. În aceste litigii de natură comercială vom găsi metodele de a le rezolva prin dialog cu firmele respective, cu Intact şi Odyssey, fără să discut eu chestiunea această nici cu Dan Voiculescu, care este partenerul meu politic şi nici cu Dinu Patricu, cu atât mai puţin„, a declarat Antonescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare