Traian Băsescu, despre Sorin Blejnar: Nu am cunoștință să fie suspect în vreun dosar DNA

Traian Băsescu, despre Sorin Blejnar: Nu am cunoștință să fie suspect în vreun dosar DNA
Foto: presidency.ro

În cadrul unui interviu acordat, marți, pentru B1 TV, Președintele, Traian Băsescu, a abordat problema simplificării sistemului fiscal din România, exprimându-și încrederea în ANAF care ca principal instrument al statului de recuperare a taxelor ar putea contribui cu proceduri noi care să simplifice această colectare.

Despre șeful instituției Sorin Blejnar șeful statului a declarat că nu are cunoștință de dosare ale DNA în care acesta să aibă calitate de suspect. “O fi și în unele suspect nu știu încă. Nu am la cunoștință așa ceva. Dacă era vorba de un ministru era altceva“, a concluzionat Traian Băsescu.

Președintele a făcut o disticție clară între încrederea pe care o are în ANAF ca instituție și persoana Sorin Blejnar.

“Discutăm de instituție aici, în ANAF am (n.r. încredere), nu discutăm de șeful instituției. E altă socoteală”, a spus președintele.

Președintele a explicat că sursa controverselor care îl înconjoară pe șeful ANAF pot fi rezultatul unor greșeli ale acestuia sau pot fi urmarea unor reacți ale celor care au fost deranjați de activitatea instituției pe care acesta o conduce.

“Controversele pot veni din două zone, ori din propriile erori, ori din dorința celor care au probleme cu ANAF-ul de al discredita. Eu nu am încă nici o probă”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu a subliniat că nu a discutat această problematic cu Sorin Blejnar întrucât între funcția de președinte al României și cea de șef al ANAF este o diferență prea mare care nu face fezabilă o discuție direct, pentru acest lucru șeful statului avându-l ca interlocutor pe ministrul de Finanțe.

“Să ma ierte Dumnezeu, de la Blejnar până la mine e ministrul de Finanțe, e premierul”, a precizat președintele.

Vezi AICI cele mai importante declarații ale lui Traian Băsescu la „Ediție Specială B1”.

Traian Băsescu: Am încredere în ANAF, Blejnar este altă socoteală

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_9324').select();" id="embed_text_9324" />


Urmăriți B1TV.ro și pe
`