Dan Voiculescu așteaptă verdictul final în dosarul ICA, după șase ani de proces

Dan Voiculescu așteaptă verdictul final în dosarul ICA, după șase ani de proces

Dan Voiculescu află în câteva ore dacă va fi sau nu condamnat definitiv în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare! Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au anunţat că se vor pronunţa în şedinţă publică.

Fondatorul Partidului Conservator este acuzat că ar fi cumpărat terenuri la preţuri chiar de 75 de ori mai mici decât cele practicate pe piaţă, la acea vreme.

10 ani de închisoare au cerut procurorii pentru Dan Voiculescu. Cu toate acestea, apărătorul fondatorului PC, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut repunerea cauzei pe rol.

Dan Voiculescu află verdictul în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Sentinţa va fi anunţată de magistraţii Curţii de Apel în şedinţă publică. Avocatul fondatorului PC a formulat solicitări noi chiar şi cu câteva ore înainte de sentinţă.

”Este pregătită o sinteză a concluziilor orale, a pledoariilor finale, dar conține evident și elemente noi. Am formulat și o cerere de repunere a cauzei pe rol. Este vorba de constatările care au fost efectuate de specialistul DNA. A apărut o dezvăluire despre modalitatea în care constatările au fost efectuate și presiunile la care a fost supus specialistul DNA”, spune avocatul Mateuț.

”Dacă domnul avocat încearcă să forțeze nota în așa hal, nu face altceva decât să-i facă lui Voiculescu rău pentru că în momentul de față dânsul oricum e condamnat la cinci ani cu executare, iar dacă în contiuare lucrurile astea funcționează cu atâta înverșunare și ambiție, am impresia că nu e corect din partea avocatului”, crede verișoara lui Voiculescu, Paraschiva Silaghi. 

Dan Voiculescu riscă 10 ani de închisoare.

La ultimul termen al procesului, Dan Voiculescu a susţinut că rechizitoriul dosarului ICA este „incorect” şi „bazat pe falsuri, nu pe probe”. În plus, fondatorul PC acuză că întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa sa pentru că timp de un an şi trei luni a fost „vânat” de procurori, fără a fi chemat la DNA. Dan Voiculescu este acuzat ar fi cumpărat 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real. Fostul lider al conservatorilor a folosit până acum tot felul de tactici care au dus la amânarea timp de şase ani a verdictului din dosarul ICA.

Ziua sentinței lui Dan Voiculescu, în dosarul ICA

Urmăriți B1TV.ro și pe
`