Antena 3 a încercat un ultim gest de apărare a lui Voiculescu: Adevărul în cazul denunțătorului în dosarul ICA care și-ar fi retras plângerea

Antena 3 a încercat un ultim gest de apărare a lui Voiculescu: Adevărul în cazul denunțătorului în dosarul ICA care și-ar fi retras plângerea

Presupusul denunțător în procesul în care este cercetat Dan Voiculescu și-ar fi retras plangerea depusă la DNA. Iar Antena 3 a prezentat joi seara un material filmat cu camera ascunsă în care presupusul denunțător al lui Voiculescu și-a retras plângerea depusă în dosarul ICA.

Moderatorii emisiunii Mihai Gâdea și Adrian Ursu au prezentat materialul, susținând astfel că întregul dosar se bazează pe un fals.
 
În materialul prezentat de Antena 3, Vaile Popa, presupusul denunțător al dosarului ICA, spune că și-a retras plângerea depusă la Direcția Națională Anticorupție.

„Am anulat tot ce am spus acolo. Am considerat că domnul Voiculescu a făcut o faptă bună”, spune pe înregistrare bătranul, relatează Hotnews.

Această declarație l-a determinat pe Gâdea să sară în apărarea finanțatorului său.

În realitate, conform informaţiilor publice din rechizitoriul întocmit de procurori, întreg dosarul a pornit de la un referat ca urmare a unei autosesizari a Serviciului de Investigatiii DNA, coroborât şi cu informaţiile primite de la denunţător, scriu ziariştii de la HotNews.ro.

În context, tot dosarul a fost axact pe aceeaşi investigaţie penală pornită de către Parchetul General la o sesizare a Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, o investigatie finalizată iniţial cu neînceperea urmăririi penale, concluzie ce ulterior a fost infirmată şi declarată nelegală.

Dosarul a fost ulterior declinat DNA-ului, iar în rechizitoriul dosarului ICA, sunt prezentate zeci de mijloace de probă , pe lângă denunțul persoanei prezentate de Antena 3.

Antena 3, ultima apărare a lui Voiculescu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`