Şeful CJ Brăila, reţinut de DNA Galaţi sub acuzația de abuz în servciu şi conflict de interese

Şeful CJ Brăila, reţinut de DNA Galaţi sub acuzația de abuz în servciu şi conflict de interese

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost reţinut joi noapte de procurorii DNA Galaţi. Baronul PSD de Brăila este acuzat că a direcţionat contracte din bani publici spre o firmă pe care o controla indirect, dar şi spre alte societăţi, operațiuni desfășurate în perioada 2009-2011.

În acelaşi dosar, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, si vicepreşedintele instituţiei, Florin Mija, dar și șeful Direcției Achiziţii, Nicolae Ghiocel Moisiu.

”Este comunicatul oficial al DNA-ului vizavi de încadrarea juridică si de învinuirea adusă. Este vorba despre niște contracte de reparații, de execuții, încheiate de CJ în 2009-2010, ale căror nereguli s-au constatat acum, în 2014. Toate contractele au fost verificate atunci de Consiliul Național al Judecării Contestaţiilor”, explică avocatul lui Moisiu.

După mai multe ore petrecute în sediul Consiliului Judeţean Brăila, unde au avut loc percheziţii, Gheorghe Bunea Stancu a fost dus la DNA pentru audieri.

Baronul de Brăila a fost săltat de mascaţi din locuinţa sa şi dus la sediul instituţiei pe care o conduce. La sediul Consiliului Judeţean Brăila, anchetatorii au căutat documente în dosarul în care Stancu este suspectat că a direcţionat contracte din bani publici spre o firmă pe care o controla indirect, dar şi spre alte societăţi.

Anchetatorii au ridicat şi din locuinţa lui Bunea Stancu mai multe documente, un calculator şi o imprimantă.

În acelaşi dosar, a fost săltat de anchetatori şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Mija, care se afla într-o vacanţă în Deltă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`