Băsescu face din nou apel la Avocatul Poporului referitor la sesizarea CCR privind Legea educației

Băsescu face din nou apel la Avocatul Poporului referitor la sesizarea CCR privind Legea educației
Foto: presidency.ro

Președintele Traian Băsescu i-a solicitat, luni, Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să reanalizeze posibilitatea de a sesiza Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de urgență care stopează reforma din Educație și să motiveze un eventual refuz.

„Având în vedere că, până la această dată, nu au fost luate măsuri pentru restabilirea ordinii constituționale și înlăturarea efectelor intrării în vigoare a ordonanței de urgență indicate, vă solicit să reanalizați posibilitatea de a sesiza direct Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a acestei ordonanțe de urgență pentru considerentele precizate în scrisoarea din 4 iulie a.c. În cazul în care veţi decide să nu daţi curs procedurii de sesizare a Curţii Constituţionale, vă rog sa aveţi în vedere, dacă veți considera oportun, să-mi comunicaţi motivele care au stat la baza refuzului iniţierii unui asemenea demers”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Preşedintele Băsescu a făcut apel, la începutul lunii iulie, la Avocatul Poporului pentru ca acesta să facă întâmpinare la CC cât mai curând privind modificarea Legii educaţiei, menţionând că anul şcolar începe în septembrie, iar Curtea Constituțională are vacanţă.

El a amintit că a transmis o scrisoare Avocatului Poporului în care îi solicită să analizeze posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională Ordonanţa care aduce 97 de modificări la Legea educaţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`