Prognoza meteo pe trei luni: Vezi când vom scăpa de frig

Prognoza meteo pe trei luni: Vezi când vom scăpa de frig
Foto: saysummer.com

Temperaturile şi cantităţile de precipitaţii aşteptate în România în această primăvară vor înregistra valori în limite normale, apropiate de mediile lunare multianuale, conform estimărilor făcute pentru România, de către Centrul European pentru Prognoza Vremii. Conform documentului, în următoarele trei luni temperaturile se vor situa în limite apropiate de mediile multianuale lunare pe aproape întreg teritoriul.

În luna martie,temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului aproape în toată ţara, exceptând unele zone din nord-vest, unde va fi mai frig decât de obicei, iar în sud-est temperaturile vor fi peste medie. În unele zone din centrul şi nord-vestul ţării  vor fi cantităţi de precipitaţii peste mediile multianuale, iar local în sud-vest, vor fi valori sub normele lunare. 

În luna aprilie, temperaturile vor prezenta valori normale în majoritatea regiunilor, doar în sud-vest, sud şi centrul României, va fi mai frig decât este normal în această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor înregistra valori normale, doar în centrul şi estul teritoriului vor fi cantităţi peste medie.

Luna mai va avea temperature aproape de medie, doar în unele zone din centrul ţării, cantităţile de precipitaţii vor fi peste mediile multianuale. 

Oficialii ANM precizează că aceste estimări “nu exclud posibilitatea apariţiei unor situaţii cu valori extreme de temperaturi sau cantităţi mai mari de precipitaţii pe intervale scurte de timp”.

Prognoza meteorologică sezonieră are caracter orientativ şi un grad de realizare de peste 60-65%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`