Atena: Un român a fost reținut în timpul evacuării taberei de protestatari din piața Syntagma

Atena: Un român a fost reținut în timpul evacuării taberei de protestatari din piața Syntagma
Un cetățean român a fost reținut, sâmbătă, la Atena, în timpul evacuării protestatarilor care ocupau de două luni piața Syntagma, fiind acuzat de ”încălcarea legilor privind protecția mediului”,...

Un cetățean român a fost reținut, sâmbătă, la Atena, în timpul evacuării protestatarilor care ocupau de două luni piața Syntagma, fiind acuzat de ”încălcarea legilor privind protecția mediului”, informează AFP, citând un raport al poliției elene.

Împreună cu cetățeanul român au mai fost reținuți patru greci, doi francezi și un german, urmând ca inculpații să aduși în fața unui procuror.

Autoritățile i-au evacuat sâmbătă pe manifestanții care și-au instalat pe 25 mai corturile în fața Parlamentului, în semn de protest împotriva măsurilor de austeritate adoptate de Guvern.

Poliția și angajații municipalității au ridicat ”diferite obiecte care poluau mediul”, în cadrul unei operațiuni care a necesitat inervenția a 25 de camioane.

Începând din 25 mai, mişcarea a reuşit să determine zeci de mii de greci să protesteze paşnic faţă de măsurile de austeritate şi politica de reformă aplicată de guvernul elen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`