Rusia ameninţă că va riposta în cazul unor tiruri ucrainene pe teritoriul său

Rusia ameninţă că va riposta în cazul unor tiruri ucrainene pe teritoriul său
Foto: abcnews.md

Rusia va riposta în cazul unor tiruri ucrainene deliberate pe teritoriul său.

„Vom distruge punctul aflat la originea tirului”, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, relatează AFP.

„Am avertizat deja că dacă acest lucru va continua, vom lua măsurile care se impun. Cel puţin, dacă este clar că acest lucru s-a produs deliberat, eu sunt convins că trebuie să distrugem punctul aflat la originea tirului”, a declarat Lavrov pentru Rossia 24.

Rusia va insista pentru desfăşurarea unei anchete obiective, deschise şi independente privind prăbuşirea avionului malaysian în regiunea Doneţk, a adăugat acesta.

„Suntem dispuşi să contribuim la ancheta internaţională, dar considerăm, desigur, că aceasta ar trebui să fie iniţiativa ţării pe teritoriul căreia a avut loc tragedia”, a declarat Lavrov pentru postul de televiziune Rossia-24.

Ministrul Serghei Lavrov a respins acuzaţiile autorităţilor de la Kiev privind doborârarea avionului de către Rusia, afirmând că, în ultima perioadă, afirmaţiile Ucrainei au fost lipsite de credibilitate.

„În ceea ce priveşte declaraţiile Kievului, care spun că Rusia a doborât avionul: după cum ştiţi, în ultimele luni, afirmaţiile autorităţilor ucrainene au fost lipsite de credibilitate”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`