Liberalii vor iniția o moțiune simplă în Parlament împotriva ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu

Liberalii vor iniția o moțiune simplă în Parlament împotriva ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu

Liberalii vor iniția o moțiune simplă în Parlament împotriva ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu, pentru a trage un semnal privind ”haosul cret de Guvernul Ponta în zona fiscală”.

”Ioana Petrescu va avea astfel ocazia să dea explicațiile pe care a refuzat până acum să le prezinte public în legătură cu măsura reducerii CAS, Codul fiscal și alte elemente care țin de alcătuirea bugetului”, explică liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, citat de Digi24.

Acesta a explicat că demersul, care va fi inițial la începutul noii sesiuni legislative, va fi susținut și de deputații PDL.

Ioana Petrescu anunța miercuri că nu i-a transmis președintelui Băsescu studiile privind reducerea CAS pentru că acestea nu sunt publice, precizând însă că FMI-ul le-a avut înainte cu o lună. Ministrul a explicat, de asmeneea, că a evitat să abordeze discuţia despre MTO (Medium-Term budgetary Objective, obiectivul bugetar pe termen mediu) întrucât sunt întrebări la care nu putea să răspundă „în cinci minute, pe picior, undeva la Cotroceni”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`