Vasile Blaga: Partidul rezultat din fuziunea PNL cu PDL se va numi PNL (VIDEO)

Vasile Blaga: Partidul rezultat din fuziunea PNL cu PDL se va numi PNL (VIDEO)

Președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat joi dimineață că partidul rezultat din fuziunea PNL cu PDL se va numi PNL.

Vasile Blaga a mai anunţat că partidul nou format va avea imnul PDL şi sediul de partid unde au fost până acum liberalii, adică Aleea Modrogan numărul 1.

„Într-o astfel de negociere, fiecare trebuie să câștige. Nu poți să pleci la drum dorindu-ți ca numai unul să aibă de câștigat. PDL câștigă un mare partid politic”, a afirmat Vasile Blaga, întrebat de ce a renunțat partidul său la nume.

Congresele pentru fuziune vor avea loc pe 26 iulie, a precizat Blaga.

„S-au încheiat negocierile politice pentru unificarea dreptei. Sunt foarte mulțumit. Acest partid nu este creat doar pentru a câștiga prezidențialele, ci pentru a schimba România în bine. Noi ne dorim să câștigăm prezidențiaele cu candidatul pe care îl vom desemna după 1 august”, a spus la rândul său, președintele PNL, Klaus Iohannis.

Noul partid va fi înregistrat la începutul lui 2015.

Cu toate acestea, la alegerile prezidenţiale, cele două formaţiuni vor impreună ca și alianţă electorală, care se va numi, potrivit președintelui PDL, Uniunea Creştin Liberală PNL –PDL.

Candidatul comun al PNL-PDL va fi anunțat în 4-5 august, au precizat Vasile Blaga și Klaus Iohannis. Tot atunci va fi stabilită și echipa de campanie pentru alegerile prezidențiale.

Blaga: Fuziunea dintre PNL și PDL se va numi PNL

Urmăriți B1TV.ro și pe
`