Daniel Funeriu: Elevii ar putea fi obligați să poarte uniformă. Bacul se schimbă din 2016

Daniel Funeriu: Elevii ar putea fi obligați să poarte uniformă. Bacul se schimbă din 2016
Foto: olteniteanul.ro

Elevilor li se mai pregăteşte o schimbare: introducerea uniformelor școlare. Dacă această măsură va fi sau nu pusă în practică rămâne de văzut, însă un lucru este cert: ministrul Educației, Daniel Funeriu nu va accepta o uniformă naționalizată, cum era pe vremea comunismului.

„Uniforma școlară poate să fie o soluție daca va fi individualizată la nivelul școlii, deci exclud o uniformă ca pe vremea comunismului. O uniformă școlară trebuie să fie în primul rând simbolul apartenenței la o comunitate”, a spus Funeriu.

În plus, ministerul Educației are în vedere sși posibilitatea ca uniformele să fie oferite gratuit pentru elevii cu probleme materiale.

„Poate să fie o soluție dacă vom gasi posibilitatea ca elevii care sunt într-o situație materială mai dificilă să le poate fi subventționată această uniformă”, a explicat ministrul Educației.

Daniel Funeriu ar putea introduce uniforme pentru elevi

Embed: " />

O altă noutate pentru elevi este faptul că din 2016 examenul de Bacalaureat va fi schimbat din nou. Elevii vor trebui să dea examen la două limbi străine şi în plus trebuie să aibă cunoștințe și din materiile care nu aparțin profilului studiat în cei patru ani de liceu.

„Bacalaureatul este diferențiat, se va da din două limbi de circulație internațională, limba și literatura română, dupa care în funcție de profil: pentru real- matematică și o probă transdisciplinară de științe; pentru umanist -o probă transdisciplinară de geografie, istorie sau științe socio-umane”, a declarat Daniel Funeriu.

În acest fel, ministerul Educatiei vrea să se asigure că elevii au dobândit cunoștințe și din alte materii, cu excepția celor pregătite în mod normal pentru examenul de Bacalaureat.

Ministrul Educației, Daniel Funeriu a dat și un exemplu de astfel de subiect transdisciplinar.

„Atunci când vorbești despre un motor poți să îți imaginezi o foarte bună problemă de fizică sau o foarte bună problemă de chimie, sau una de matematică, eventual de informatică”, a explicat Funeriu.

Primii elevi care vor susține un astfel de examen de Bacalaureat vor fi cei care vor intra în clasa a 9-a în anul școlar 2012-2013. Aceștia vor absolvi liceul în 2016 și astfel vor avea la dispoziție patru ani pentru a se acomoda cu noul sistem.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:38 - Nicușor Dan: Nu se fac mari investiții în București pentru că banii sunt distribuiți prost. Primăriile de sector primesc de 3 ori mai mulți bani decât noi, deși noi avem mai multe atribuții decât ei. Așa se duc banii pe tot felul de prostii (VIDEO)
19:36 - Nicușor Dan: Este un grad uriaș de ilegalitate la sectoarele din București în ceea ce privește emiterea autorizațiilor. Asta e calea cea mai simplă de a reveni în legalitate (VIDEO)
19:24 - Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara, transportați la spital. Cei mici au acuzat stări de rău
19:03 - Gheorghe Falcă: Cred că acest parteneriat al PNL-ului cu administrațiile locale poate să dinamizeze viața din România în momentele grele prin care vom trece în 2025 (VIDEO)
18:58 - Ciprian Ciucu, despre referendumul inițiat de Nicușor Dan: E important deoarece poate da tonul pentru o reformă administrativă a Capitalei. La întrebarea despre buget e puțin neclar (VIDEO)
18:53 - Bărbat din Alba, încarcerat după ce un copac a căzut pe mașina în care se afla. Victima a suferit multiple traumatisme
18:27 - Ciprian Ciucu, despre planurile PNL-ului după alegeri: Să facem o alianță cu forțe de dreapta. Ne-am dori refacerea guvernării așa cum a fost în 2020, dar mult mai matură (VIDEO)
18:15 - Ciucu: Există posibilitatea ca PSD să facă alianță cu AUR / Mă aștept ca PSD să tragă pentru Simion, să-l ducă în turul 2. Avem informații că sunt anumite județe care au primit această sarcină (VIDEO)
18:11 - De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
17:53 - Newsweek: Amendă de până la 2.500 de lei pentru românii care stau la casă atunci când ninge. Ce să facă?