Cel puțin patru persoane au murit în urma cutremurului produs la frontiera dintre Mexic și Guatemala

Cel puțin patru persoane au murit în urma cutremurului produs la frontiera dintre Mexic și Guatemala
Foto: rt.com

Bilanţul cutremurului produs luni în zona de frontieră dintre Mexic şi Guatemala a fost revizuit, marţi, la patru morţi şi 25.000 de sinistraţi, potrivit autorităţilor mexicane şi guatemaleze, relatează AFP.

Ultima victimă cunoscută este un mexican în vârstă de 74 de ani, decedat în urma prăbuşirii casei sale, la Huixtla, o localitate situată în zona de coastă a statului Chiapas, în sudul Mexicului, a anunţat directorul regional al Protecţiei Civile, Luis Manuel Garcia.

Un alt bărbat din Huixtla în vârstă de 74 de ani şi un bărbat în vârstă de 51 de ai au murit din cauza prăbuşirii unor pereţi.

Potrivit aceleiaşi surse, bilanţul răniţilor a urcat marţi la 37 de persoane.

În Guatemala, autorităţile au anunţat luni moartea unui nou-născut în urma prăbuşirii unei părţi a unui tavan fals dintr-un spital.

Cutremurul a avut loc luni, la ora 11:24 GMT (14:24, ora României), la 47 de kilometri sud de Tapachula, un oraş din statul mexican Chiapas (sud), şi la o adâncime de 92 de kilometri, a anunţat Serviciul Seismologic Naţional (SSN).

Aproape 3.000 de case şi 46 de şcoli au suferit distrugeri în Mexic.

În Guatemala, preşedintele Otto Perez a decretat marţi stare de catastrofă naturală în şapte departamente din zona de frontieră cu Mexic, afectate de cutremur. Această măsură permite facilitarea acordării ajutorului de care au nevoie unele persoane.

Ultimul bilanţ anunţă peste 25.000 de sinistraţi în Guatemala, în timp ce numărul răniţilor a crescut cu peste o sută.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`