Alina Gorghiu: PNL este singurul nume pe care poate să-l primească partidul rezultat din fuzionarea PNL cu PDL

Alina Gorghiu: PNL este singurul nume pe care poate să-l primească partidul rezultat din fuzionarea PNL cu PDL
Foto: cugetliber.ro

Singurul nume pe care îl poate primi viitoare construcție politică rezultată din fuziunea liberalilor cu democrat liberalii este PNL, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Aceasta a spus că renunțarea la acest nume și la valorile liberale ar reprezenta ”un act de trădare și o uriașă pierdere”, citează Mediafax.

„PNL rămâne consecvent deciziilor adoptate de Congresul Ordinar din 28 iunie, care a decis cu o majoritate covârşitoare fuziunea cu PDL şi faptul că întreaga denumire, identitatea, tradiţia istorică şi unitatea sunt valori imuabile ale PNL. Din aceste considerente, numele viitoarei construcţii politice rezultate prin fuziunea celor două partide nu poate fi altul decât Partidul Naţional Liberal”, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Gorghiu a insistat că procesul de unificare trebuie să continue într-un ”ritm accelerat” pentru a oferi cetățenilor o altă guvernare decât cea a PSD.

De asemenea, ea menţionează că orice mesaj public transmis, care nu este rezultatul negocierilor PNL-PDL, „este contraproductiv şi poate dăuna procesului de fuziune”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`