Dan Voiculescu, la ieşirea din procesul în dosarul ICA: Întrebările au fost pertinente. Ar fi neplăcută o pedeapsă cu executare (VIDEO)

Dan Voiculescu, la ieşirea din procesul în dosarul ICA: Întrebările au fost pertinente. Ar fi neplăcută o pedeapsă cu executare (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE 17.00: Declaraţiile făcute de Dan Voiculescu, privind neimplicarea sa directă în cazul ICA, sunt contrazise de fostul cenzor la ICA, Petre Alexandru.

„Dl. Voiculescu s-a implicat personal, implicarea dânsului a fost permanentă, îşi făcea timp. Dânsul dădea telefon când era de plătit ceva şi nu am rămas cu nicio datorie la stat, ca alte institute. Se implica şi la ICA şi la altele”, susţine Petre Alexandru, citat de Hotnews. (Detalii AICI)

UPDATE 16.00: Procesul în cazul ICA a fost reluat, cu audierea inculpatului Vasile Baciu.

UPDATE 15.20:
Şedinţa de judecată a fost suspendată pentru câteva minute, la finalul audierii lui Mencinicopschi.

UPDATE 14.00: 
După audierea lui Dan Voiculescu, a urmat rândul lui Gheorghe Mencinicopschi să-şi prezinte argumentele în faţa instanţei.

UPDATE 12:37: Audierea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA s-a încheiat. La ieşirea din sala de judecată, fondatorul PC s-a declarat mulţumit de felul în care a decurs procesul, spunând că toate întrebările au fost „pertinente şi corecte”.

”Una din acuzații, și aceea că eu în calitate de președinte de partid mi-am influențat colegii să obțină acțiuni ieftine la ICA s-a prescris. Eu am cerut tribunalului să fiu judecat, ca să fie stabilit clar dacă sunt sau nu vinovat. Când a dat sentința de 5 ani, judecătoarea nu s-a mai referit la această acuzație. A spus că s-a prescris. Nu am fost niciodată beneficiar real, am fost întotdeauna beneficiar. Cred că de aia am ajuns aici, că în loc să fiu în spate, am fost în față”, a precizat Voiculescu.

”Ar fi neplăcută o pedeapsă cu executare”, a mai spus Dan Voiculescu.

Declarațiile lui Dan Voiculescu, la ieșirea de la audierile de la Curtea de Apel



UPDATE 12.20:
În timpul audierilor, Dan Voiculescu a acuzat DNA că nu i-a respectat dreptul la apărare pe durata anchetei şi că a intimitat martorii pentru a-l indica drept vinovat.

UPDATE 12.00:
Avocaţii părţilor judecate în dosarul ICA au depus mai multe cereri de amânare a procesului. Potrivit Hotnews, acestea au fost respinse, împreună cu o solicitare ca incidentul procedural să fie judecat de altă instanţă pe lipsă de temei.

UPDATE 11.45: Avocatul lui Dan Voiculescu contestă completul de judecată în dosarul ICA. Acesta invocă decizia prin care a fost organizat completul de judecată, însă o asemenea solicitare a mai fost pusă în discuție la termenul anterior.

Astfel, avocatul lui Voiculescu încearcă să mai obțină o amânare, în contextul în care judecătorul se pregătea să treacă la audieri. În sala de judecată se discută excepții invocate de apărătorul lui Voiculescu.

UPDATE 11.30: Procesul privind privatizarea ICA a început. La scurt timp, avocatul lui Dan Voiculescu anunţă că depune apel împotriva sechestrului.

Declarațiile făcute de Dan Voiculescu în fața magistraților Curții de Apel

După o nouă prezentare la sediul Poliţiei Ilfov, conform controlului judiciar impus de DNA, Dan Voiculescu a ajuns, luni dimineaţă, la sediul Curţii de Apel Bucureşti, pentru un no termen în dosarul ICA, în care a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani de închisoare. Fondatorul PC a evitat din nou să ofere răspusuri concrete jurnaliştilor prezenţi, declarând că nu răspunde la „întrebări tendenţioase şi incorecte”.

Voiculescu a ajuns la Curtea de Apel în jurul orei 10:50, cu puţin timp înainte de începerea procesului. Conform unor surse citate de B1 TV, omul de afaceri a încercat să-l angajeze pe fostul avocat al lui Adrian Năstase, Liviu Popescu, să preia dosarul ICA, însă acesta a refuzat propunerea. (Detalii AICI)

La sosirea în faţa sediului IPJ Ilfov, Dan Voiculescu a răspuns atacurilor lansate duminică de fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, conform căreia omul de afaceri ar fi agresat-o fizic la un moment dat, cerându-i să aplice o modificare într-o lege. Voiculescu a negat acuzaţiile, numind-o pe Macovei „un procuror comunist”. (Detalii şi imagini, AICI)

Dan Voiculescu ar putea afla luni pedeapsa în dosarul ICA. Săptămâna trecută magistrații de la Curtea de Apel București au cerut ca avocații să aibă concluziile pregătite iar toți inculpații să fie prezenți în sală pentru a fi audiați. În acest dosar, Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanţă. El este judecat pentru că ar fi prejudiciat statul cu peste 60 de milioane de euro prin privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Voiculescu, în ultimă instanță în dosarul ICA

Urmăriți B1TV.ro și pe
`