Sistem electronic de vot cumpărat de Primăria București cu 200.000 de euro, refuzat de consilieri pentru că le cere amprenta

Sistem electronic de vot cumpărat de Primăria București cu 200.000 de euro, refuzat de consilieri pentru că le cere amprenta

Consilierii municipiului București refuză să utilizeze sistemul electronic de vot cumpărat de Primărie în luna martie, pe motiv că sistemul le cere amprenta, iar ei nu sunt de acord cu acest lucru.

Sistemul electronic de vot contorizează atât voturile „pentru”şi „împotrivă”, cât şi abţinerile, face automat prezenţa în sală și a costat aproape 150.000 de euro.

„Sunt unii care nu vor să apese pe buton. Deşi există hotărârea în acest sens, 26 dintre consilierii generali au vrut, restul nu. Din ce considerente, nu ştiu să vă spun. Pe mine mă depăşesc (considerentele – n.r.). S-a dorit a fi un vot electronic, obiectivizat, care să nu mai nască niciun fel de discuţii, dar nu se vrea”, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

Consilierii spun că vor cartelă de vot, așa cum sunt și în alte instituții, motivând că nu știu dacă firma care operează datele are licență să opereze date cu caracter personal.

Contractul pentru furnizarea „Sistemului de Informare şi Vot” a fost atribuit, în 19 decembrie, firmei Aniva Consult Technology SRL, pentru preţul de 655.123,50 de lei fără TVA.

Aproape la fiecare ședință, câte un grup de consilieri are obiecții la numărătoarea voturilor, care se face prin ridicarea mâinii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`