Fâșia Gaza a fost vizată de 12 raiduri aeriene în urma lansării a două tiruri de rachetă în sudul Israelului

Fâșia Gaza a fost vizată de 12 raiduri aeriene în urma lansării a două tiruri de rachetă în sudul Israelului

Aviaţia israeliană a efectuat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, 12 raiduri în Fâşia Gaza, după ce două tiruri de rachetă au fost lansate din această regiune, au anunţat surse palestiniene din domeniul securităţii citate de AFP.

Atacurile aviaţiei israeliene au vizat în principal tabere de antrenament utilizate de organizaţii palestiniene, au adăugat aceleaşi surse.

Anterior, două rachete lansate marţi din Fâşia Gaza au fost interceptate în sudul Israelul de sistemul de apărare antiracehete „Iron Dome”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene.

Recrudescenţa tirurilor de rachete şi raidurilor aeriene israeliene lansate în represalii intervine într-un context extrem de tensionat în zonă.

Armata şi serviciile de securitate israeliene efectuează operaţiuni în vederea găsirii a trei tineri israelieni daţi dispăruţi pe 12 iunie în Cisiordania. Potrivit premierului Benjamin Netanyahu, ei au fost răpiţi de membri ai mişcării islamiste Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`