Un judecător din Rădăuți a fost reținut de DNA fiind suspectat că a luat mită ouă, miere și lucrări dentare (VIDEO)

Un judecător din Rădăuți a fost reținut de DNA fiind suspectat că a luat mită ouă, miere și lucrări dentare (VIDEO)
Foto: agerpres.ro

Miere, ouă, găini, carne de porc, lucrări dentare şi bani. Procurorii spun că toate erau luate şpagă de un judecător pentru a da soluţii favorabile în diferite dosare. De la primele ore ale dimineţii, procurorii au descins duminică la 14 adrese din Suceava şi Rădăuţi.

Vizau magistraţi, poliţişti, avocaţi, dar şi oameni de afaceri. Judecătorul din Rădăuţi, Bogdan Bărbuţă, a ajuns aseară în faţa anchetatorilor de la Bucureşti şi după ore întregi de audieri, procurorii au decis să îl reţină. Sunt in continuare la audieri un procuror şef, dar şi concubina judecătorului.

Potrivit DNA, magistraţii luau mită pentru a interveni în dosare ce vizau retrocedări de terenuri.

În intervalul 2013 – 12.05.2014, judecătorul Bărbuţă Bogdan-Ilarion-Costică a primit de la o altă persoană suma de 500 euro şi produse alimentare , bunuri în schimbul cărora a soluţionat în mod favorabil acesteia un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi, totodată dând asigurări că va interveni pe lângă completul din cadrul Tribunalului Suceava învestit cu soluţionarea recursului pentru a menţine soluţia favorabilă emisă în fond.

Mai mult, potrivit DNA, el intervenea şi la colegi. În acest caz mita era. o cutie de bomboane, o sticlă de băutură şi 1.000 de euro.

Pe la sediul DNA au trecut mai mulţi martori şi suspecţi care au fost foarte rezervaţi în comentarii.

Printre persoanele aduse cu duba la audieri s-a aflat şi o femeie de 82 de ani. Odată terminat interogatoriul însă, bătrâna a fost trimisă acasă. Numai că femeia, luată pe nepregătite, nu avea niciun ban la ea, aşa că în ajutor i-a sărit un avocat care a împrumutat-o pentru a se putea întoarce la Suceava.

Un judecător din Rădăuți a fost reținut de DNA pentru luare de mită

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`