Mihai Răzvan Ungureanu: Am discutat separat, cu Iohannis și Blaga, principiile constituirii unui partid de dreapta

Mihai Răzvan Ungureanu: Am discutat separat, cu Iohannis și Blaga, principiile constituirii unui partid de dreapta
Foto: caleaeuropeana.ro

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că a discutat, joi, cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, dar şi cu liderul liberal Klaus Iohannis despre principiile de acţiune pentru constituirea unui partid de centru-dreapta în România şi despre anul electoral 2014.

„M-am întâlnit cu amândoi, separat, şi au fost discuţii referitoare la felul în care putem contribui la constituirea unui partid de centru-dreapta în România. Am vorbit despre principiile de acţiune şi principiile fondatoare ale unui asemenea partid, am vorbit despre anul electoral 2014 şi despre proiectele pe termen mediu şi lung ale unei asemenea construcţii politice”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu pentru Mediafax.

Liderul FC a mai spus că va discuta cu cei doi lideri în continuare „până în momentul în care vor găsi împreună soluţia optimă pentru o colaborare politică strânsă”.

Mihai-Răzvan Ungureanu şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, joi după-amiază, într-un hotel din Bucureşti, liderul liberal precizând doar că au băut „o cafea gustoasă”, în timp ce preşedintele Forţei Civice a declarat că au discutat şi despre politică.

Întrebat ce rol va avea FC în unificarea dreptei, Ungureanu a precizat că, „principial”, partidul nu s-a abătut niciodată de la obiectivul unităţii dreptei.

„Cred că n-a existat un moment în care să nu susţin proiectul constituirii unui mare partid în jumătatea dreaptă a scenei politice româneşti, un partid care să se revendice de la grupul PPE şi care să fie, de asemenea, solidar cu celelalte partide din PPE”, a spus el.

Referitor la o eventuală fuziune cu PNL, Ungureanu a spus că totul e la stadiul de „discuţii preliminare” şi că nu crede că „există un preţ atât de mare care să nu fie plătit pentru unitatea dreptei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`