Acțiune antiteroristă în România: DIICOT a reținut patru traficanți de arme

Acțiune antiteroristă în România: DIICOT a reținut patru traficanți de arme
Foto: rozanehmagazine.com

Patru barbați suspectați de terorism, între care și presupusul lider al unei organizații islamiste, au fost reținuți în urma unei acțiuni comune a DIICOT, D.E.A și Poliția Română, derulată concomitent în București și Maldive, au declarat, marți, surse judiciare.

În cursul operațiunii au fost capturate patru persoane acuzate de terorism. Doi turci și un iranian care intermediau o tranzacție de armament, inclusiv rachete sol-aer, au fost capturați la București de către DIICOT și Poliția Română, în urma unui flagrant, iar în Maldive a fost capturat un cetățean libanez, bănuit că ar fi capul unei organizații islamiste.

Iranianul și cei doi turci au fost capturaţi după ce Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Poliţia Română au organizat un flagrant delict într-o operaţiune de comercializare de droguri în valoare de trei milioane de euro, au precizat sursele citate.

Cei doi cetăţeni turci care au perfectat tranzacţia de armament în valoare de 15 milioane de dolari către liderul grupării islamiste, un cetăţean libanez, au încercat, în paralel, să vândă ipsos în loc de droguri unui agent sub acoperire.

În urma organizării flagrantului delict au fost ridicaţi atât cei doi turci şi iranianul, cât şi cetăţeanul libanez.

Anchetatorii de la combaterea crimei organizate şi a terorismului au acţionat în baza unei solicitări de comisie rogatorie a SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`