Papa Francisc: Fotbalul să exprime solidaritate, nu să fie un spectacol al lăcomiei şi rasismului

Papa Francisc: Fotbalul să exprime solidaritate, nu să fie un spectacol al lăcomiei şi rasismului

Papa Francisc a pledat, într-un mesaj publicat înainte de începerea Cupei Mondiale din Brazilia, pentru un fotbal care să exprime lucrul în echipă şi solidaritatea, nu pentru un spectacol al rasimului şi lăcomiei, conform unui comunicat al Vaticanului. „Fotbalul ne învaţă trei lecţii pentru promovarea păcii şi solidarităţii: necesitatea antrenamentelor grele pentru obţinerea rezultatelor, importanţa jocului corect şi a muncii în echipă, respectul faţă de adversari”, afirmă Papa Francisc într-o înregistrare video care urmează să fie difuzată la Televiziunea publică braziliană.

„Pentru a câştiga, un jucăror trebuie să depăşească individualismul, egosimul, orice formă de rasism, de intoleranţă şi de manipulare. Lăcomia este un obstacol în fotbal, ca şi în viaţă. Nimeni nu trebuie să întoarcă spatele societăţii şi nimeni nu trebuie exclus. Să spunem ‘nu’ marginalizării, ‘nu’ rasismului!”, a subliniat Papa Francisc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare