Percheziții DNA la Galați: O femeie este suspectată că a șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele ÎCCJ

Percheziții DNA la Galați: O femeie este suspectată că a șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele ÎCCJ

UPDATE 20.30: Femeia care ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu a fost adusă luni seară la DNA, pentru audieri.

Potrivit unor surse, femeia din Galaţi i-ar fi cerut preşedintei Curţii Supreme, sub ameninţarea cu defăimarea publică, 20.000 de euro în contul unei datorii pe care ar fi avut-o soţul Liviei Stanciu. 

În urmă cum mai bine de trei ani, la recomandarea unor cunoştiinţe care susţineau că este vorba despre un caz social, soţul judecătoarei a angajat-o pe gălăţeancă pe un post de secretară. Între timp acesta a decedat. Femeia ar fi sunat-o acum pe Livia Stanciu şi i-ar fi cerut datoria. Magistratul a fost ameninţat că, în caz contrar, va merge la Antena 3 unde va face diverse presupuse dezvăluiri, spun surse citate de jurnaliştii de la Gândul.

Înainte de a ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție, în 2004, ca judecător la Secţia penală, Livia Stanciu, a lucrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, apoi ca președinte delegat la Tribunalul Galați și judecător la Curtea de Apel Galați.

UPDATE 15:23 Procurorii DNA o vor aduce pe femeie la audieri, surse spunând că aceasta pretindea 20.000 euro de la președinta ÎCCJ.

Procurorii DNA efectuează cercetări la trei locații din municipiul Galați, într-o cauză penală, fiind vizate persoane suspectate că au șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curte de Casație și Justiție.

Șantajul propriu-zis asupra președintei ÎCCJ ar fi venit din partea unei femei, fostă angajată a unei rude de-a Liviei Stanciu.

Potrivit unor surse, această femeie îi cerea Liviei Stanciu bani pe care soțul acesteia i-ar fi datorat, bărbatul fiind decedat din 2011.

Potrivit surselor citate, judecătoarea Livia Stanciu a sesizat la DNA faptul că a fost şantajată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`