Mircea Geoană consideră ”inacceptabile” comentariile lui Nigel Farage la adresa României

Mircea Geoană consideră ”inacceptabile” comentariile lui Nigel Farage la adresa României

Președintele Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului privind aderarea României la spațiul Schengen, Mircea Geoană, consideră inacceptabil discursul liderului UKIP Nigel Farage la adresa României.

„Declarațiile lui Nigel Farage la adresa României sunt inacceptabile. Este un discurs retrograd, un mesaj al urii, care nu are nimic în comun cu valorile europene, o retorică anacronică menită să pună sub semnul întrebării principiile pe care este fundamentată Uniunea Europeană”, atrage atenția senatorul PSD, citat de Agerpres.

Geoană insistă că Nigel Farage, prin discursul său radical la adresa României, nu se poate încadra standardelor unei instituții precum PE.

„Mai mult, acest discurs este îndreptat în mod paradoxal chiar împotriva celor care, alături de restul cetățenilor europeni, îi plătesc salariul de europarlamentar extremistului britanic. România de care vorbește Nigel Farage este numai în închipuirea unui om care se hrănește din ură și răutate. Liderul UKIP nu este altceva decât un agent al urii în Europa. Majoritatea covârșitoare a cetățenilor români care au ales să plece în Anglia muncesc din greu pentru a-și câștiga traiul, plătesc taxe și impozite în Regat, îi plătesc inclusiv salariul domnului Farage”, mai precizează Mircea Geoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`