Românii au nevoie din nou de permise de muncă în Spania. VEZI aici condițiile și actele necesare

Românii au nevoie din nou de permise de muncă în Spania. VEZI aici condițiile și actele necesare
Foto: euranet.eu

Potrivit comunicatului publicat vineri pe site-ul Ministerului Muncii spaniol, ministrul de resort a prezentat Guvernului o propunere de reactivare, prevăpzută de acordul din 2008, a controlului în privința cetățenilor români care activează pe piața muncii din Spania.

Astfel, cetățenii români care doresc să muncească în Spania trebuie să obțină o autorizație ce se va elibera în baza existenței unui contract de muncă cu un angajator din spaniol. Măsura nu va afecta românii care muncesc deja în Spania.

“Măsura este una pur tehnică bazată pe considerente interne privind situația de pe piața muncii din Spania și este o parte a politicii privind imigrația adoptate de guvern în urma consultărilor cu partenerii se dialog social, în încercarea de a limita migrația forței de muncă. Comunitatea românească are o rată mare de integrare în societatea din Spania. Măsura este temporară”, informează comunicatul.

Potrivit legislației din Spania orice străin care dorește să muncească în această țară și provine dintr-o țară cu care nu există un acord de liberă circulație a forței de muncă are nevoie de permis de muncă (arts. 36 LO 4/00 y 66 RD 864/01) și de un permis de rezidență.

Nici un angajator din Spania nu are dreptul să angajeze un străin care nu are drept de muncă.

Un angajator care dorește să angajeze un străin are obligația să obțină în prealabil o autorizație de la Ministerul Muncii și Asigurărilor Sociale. Absența acestei autorizații nu invalidează contractul de muncă din punctul de vedere al drepturilor angajatului străin (arts. 36 LO 4/00 y 66 RD 864/01).

Vezi AICI condițiile complete pentru obținerea unui permis de muncă în Spania

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)