Adrian Severin, audiat la DNA: Europarlamentarul este urmărit penal

Adrian Severin, audiat la DNA: Europarlamentarul este urmărit penal
Foto: evz.ro

Europarlamentarul Adrian Severin a fost audiat, vineri, la DNA, în scandalul mitei din Parlamentul European. Procurorii anticorupție i-a adus la cunoștiință că acesta este urmărit penal.

“La data de 18 iulie 2011, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus începerea urmăririi penale față de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și trafic de influență. La data de 22 iulie 2011, învinuitul i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art.6 alin. 3 din Codul de procedură penală”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

În urma prezentării sale la sediul DNA, Adrian Severin a declarat că “a fost o discuție preliminară”. El a adăugat că va colabora cu DNA pe durata întregii proceduri, întrucât “se află de aceeași baricadă cu procurorii”.

“Voi colabora cu ei, pentru că mă consider de aceeași parte a baricadei cu ei. Eu astăzi plec în concediu și chiar mă bucur că înainte să plec am avut această discuție”.

Parlamentul European a decis să-i ridice imunitatea pe 23 iunie, după ce a fost suspectat că a primit o mită în valoare de 12.000 de euro.

Pe 21 martie 2011, în urma unor materiale date publicității de ziarul The Sunday Times, procuroii DNA au cerut PE ridicarea imunității eurodeputatului Adrian Severin pentru suspiciuni privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Articolul publicat de cotidianul The Sunday Times dezăvluia cum trei europarlamentari, printre care și Adrian Severin, au acceptat să depună amendamente legislative în schimbul unor sume de bani promise de jurnaliștii care pretindeau că sunt lobby-iști, OLAF hotărând să înceapă rapid o anchetă.

Pe 29 martie, Severin a demisionat din PSD, după ce a fost amenințat cu excluderea din partid, însă a anunțat că nu se va retrage din Parlamentul European, chiar dacă demisia sa a fost cerută și de președintle PE, Jerzy Buzek.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările
21:47 - Salariul primit de un cetățean nepalez în România. De câți bani are nevoie pentru a se întreține la noi în țară
21:29 - Tancoz Barna: Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF a colectat în 2024 cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023 (VIDEO)
21:13 - Mărturisirea emoționantă a unui bărbat care s-a aruncat în Dunăre pentru a recupera crucea. Cui i-a dedicat gestul
21:11 - Milioane de americani, afectați de fenomenele extreme din SUA. Ce recomandă autoritățile
21:11 - Tanczos Barna: O să facem tot posibilul ca anul acesta să nu avem creșteri de TVA, de impozite, taxe în afara celor prinse în Ordonanță / Până pe 27 ianuarie vom prezenta Guvernului o primă variantă a bugetului pe 2025 (VIDEO)
20:38 - Călin Georgescu, îndemn la „Marea Unire Juridică”. Ce apel a făcut către susținătorii săi (VIDEO)