Sesizarea Guvernului privind implicarea președintelui în campania electorală, dezbătută miercuri de CC

Sesizarea Guvernului privind implicarea președintelui în campania electorală, dezbătută miercuri de CC

Sesizarea făcută de Guvern privind implicarea lui Traian Băsescu în campania electorală va fi dezbătută miercuri de Curtea Constituțională.

Sesizarea făcută după ce președintele s-a fotografiat într-un tricou al PMP alături de Elena Udrea a fost înregistrată la CCR în 6 mai.

Guvernul cere astfel analizarea posibilității existenței unui confict de natură constituțională între Executiv și Președinte.

Implicarea președintelui, prin susținerea unui partid la euroalegeri, încalcă dispoziţiile articolului 80 „Rolul preşedintelui” din Constituţie.

Premierul Victor Ponta a arătat, la 5 mai, că preşedintele are drept de vot, dar nu şi de a se implica în campania electorală, interdicţie aplicată şi în cazul altor categorii profesionale, explicând astfel că un prefect, un subprefect, un înalt funcţionar public şi un profesor îşi pierd imediat locul de muncă, iar un judecător şi un ofiţer sunt excluşi tot imediat din magistratură, respectivă din armată dacă se implică în acţiuni cu caracter electoral.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`