DNA: Cei patru judecători acuzați de corupție primeau ca mită bani, televizoare, pește, cherestea sau haine

DNA: Cei patru judecători acuzați de corupție primeau ca mită bani, televizoare, pește, cherestea sau haine

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au prezentat în referatul celor patru procurori acuzați de corupție și în ce a constat mita pe care au primit-o aceștia.

Cei patru magistrați de la Tribunalul București, „personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale”, informează comunicatul DNA.

Mircea Moldovan este acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată (patru acte materiale) şi abuz în serviciu. Acesta ar fi primit sume de bani (3.000 – 4.000 lei) direct, prin Western Union (8000 lei ) sau direct pe cardul de salariu, produse alimentare (pește, carne de vită/miel), cherestea și aproximativ 90 de metri pătrați de lambriuri, în valoare totală de 6.652 de lei și un televizor color.

Elena Rovența este acuzată de luare de mită, aceasta primind suma de 10.000 lei, ce a fost remisă prin mascarea plicului într-o revistă și o parte din suma de 174.000 euro, reprezentând onorariul unui practician în insolvenţă.

Magistratul Ion Stanciu este urmărit pentru luare de mită în formă continuată, el primind suma de 10.000 lei reprezentând ,rata de vacanţă” și mai multe obiecte vestimentare achitate de un practician în insolvenţă, pentru soţia judecătorului.

Ciprian Viziru este anchetat pentru luare de mită, el primind suma de 10.000 de lei și o sacoșă cu produse, în vederea soluţionării în favoarea unui practician în insolvenţă a unor dosare de insolvenţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`