Ludovic Orban: PSD menține artificial un guvern nelegitim prin absența în Parlament

Ludovic Orban: PSD menține artificial un guvern nelegitim prin absența în Parlament
Foto: enational.ro

Deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat, vineriă, că absența aleșilor PSD din Parlament în ultima săptămână obstrucționează discutarea moțiunii de cenzură inițiate de partidul său și „menține artificial” un guvern care „nu mai are legitimitate politică”, relatează Agerpres.

„Practic, PSD a desființat orice procedură democratică din România. Precedentul instituit de PSD este extrem de periculos. (…) Ceea ce face PSD de o săptămână în care nu se prezintă la Parlament și împiedică derularea procedurii de moțiune de cenzură, îmbracă haina unei aproape lovituri de stat”, a declarat deputatul liberal.

”Poți să ții un guvern care nu mai are legitimitate politică prin neprezentarea în Parlament, deci PSD, astăzi, a desființat Parlamentul. Ceea ce face PSD este de neacceptat. Nu poți să menții artificial un guvern, numai prin a le cere parlamentarilor să nu se prezinte la Parlament”, a subliniat Orban.

Întrebat ce șanse ar avea această moțiune de cenzură, în condițiile în care majoritatea parlamentară este favorabilă actualului Guvern, Orban a spus că există mulți deputați și senatori „al căror vot reprezintă o necunoscută”.

„În acest Parlament, sunt foarte mulți parlamentari al căror vot reprezintă o necunoscută. Gândiți-vă că de la marele luptător contra ciocoilor roșii, Dan Diaconescu, sunt aproximativ 40 de parlamentari, dacă nu și mai bine, care s-au dus aparent în barca Puterii. Ei, când s-au dus în barca Puterii, au negociat una și alta, că nu s-au dus ei așa, că îl iubesc pe Ponta (…). Dacă ceea ce s-a negociat nu s-a îndeplinit, vă dați seama că oamenii aceștia vor vota altceva”, este de părere Ludovic Orban.

Totodată, Orban a afirmat că moțiunea de cenzură nu se poate dezbate deoarece actuala Putere „nu dorește să se discute în campania electorală despre nerealizările Executivului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%